Welkom
Over ons
Nieuws
Pluktuin
Workshops
AP Tuinstyling
Contact
Foto's
Links
Over ons


 
 

 
   Graag stellen wij ons aan u voor. Wij, Ilse Rood en Anja Peters, zijn 2 zussen die allebei erg veel van tuinieren houden. Toen wij nog op de ouderlijke boerderij woonden droomden we ervan om een eigen bedrijfje te beginnen op de boerderij. We hadden toen nog geen idee wat het zou moeten worden en het bleef een droom.

Totdat ik in 2003 besloot een hoveniersopleiding te gaan volgen en het idee  ontstond ,  na het lezen van een  artikel in een tijdschrift,  om een pluktuin te  beginnen.

De liefde voor tuinieren en de droom van een eigen bedrijf kwamen hier samen. We kunnen  echter nog niet meteen beginnen met onze plannen, want voor een grote tuin heb je een stukje grond nodig en dat hadden we nog niet. In 2007 voltooide ik de hoveniersopleiding en mag ik mij vakbekwaam hovenier noemen. Inmiddels ben ik in 2006 verhuisd naar Bosschenhoofd omdat we hier de juiste plek voor de pluktuin vonden. In 2008 kan er gestart worden met de pluktuin. Het begint met het uitzoeken en bestellen van de zaden. Het is moeilijk om te kiezen uit het grote aanbod, maar de voorpret is groot.


 
In het voorjaar van 2008 zijn we begonnen met de aanleg van de pluktuin door een gedeelte van de tuin om te spitten en te bemesten. De eerste plantjes worden in maart binnen voorgezaaid en later, half mei, buiten uitgeplant. De rest wordt in mei buiten ter plaatse gezaaid. Grote zaden, kleine zaadjes zo groot als een zandkorreltje, verbazingwekkend dat daar een plantje uit kan groeien.In juni ontkiemen de eerste zaadjes tot piepkleine plantjes. Met veel zorg en toewijding worden ze groter en groter. De eerste bloemen verschijnen in juli en begin augustus staan zowat alle soorten in bloei. Hier hebben we al maanden naar uitgekeken, de pluktuin kan worden geopend.

 
 

In oktober komt aan de bloemenpracht helaas een einde. Alle eenjarige planten worden opgeruimd en de tuin is weer leeg tot het volgend voorjaar.

Omdat het moeilijk is om een keuze te maken uit al die mooie bloemen wordt de tuin al gauw te klein. Gelukkig is er nog genoeg ruimte om uit te breiden en daarmee wordt begonnen in de winter van 2008-2009. In dit achterste gedeelte van de tuin komen eenjarigen, vaste planten en heesters door elkaar te staan.

Sinds 2010 geven wij ook workshops. Hiervoor kreeg het "Koffiehuisje" een totale metamorfose. Het is een mooie, gezellige ruimte geworden in frisse kleuren. 

In 2011 gaat het achterste tuindeel weer helemaal op de schop. De planten staan niet naar onze zin en worden bijna allemaal verplant zodat ze mooi op kleur gegroepeerd staan. 

Elk jaar proberen we iets te verbeteren in onze tuin: nog mooier maken, het werk makkelijker maken, noodzakelijke veranderingen doen. Zo hebben we gaas aangebracht rond de hele tuin om de konijnen te weren....! In 2014 is de bestrating van het terras achter het koffiehuisje netjes aangelegd. Vanaf 2015 hebben we een regeninstallatie zodat we de plantjes veel handiger water kunnen geven in droge perioden.
Eind 2016 is er een mooi schuurtje gebouwd waarin we o.a. de dahliaknollen kunnen opslaan in de winter.  

 
Bewaren
Welkom
Over ons
Nieuws
Pluktuin
Workshops
AP Tuinstyling
Contact
Foto's
Links